Avira Antivirus vine cu miner de criptomonede

Exact cum spune și titlul antivirusul de la Avira vine la pachet cu o opțiune prin care se pot mina criptomonede și promite să împartă câștigurile cu utilizatorii.

Mă surprinde această decizie mai ales că vine din partea unui dezvoltător de software antivirus și sunt surprins deoarece majoritatea solurilor de minare a criptomonedelor sunt dubioase și nu cred că ar avea ce să caute integrate într-o aplicație care este menită să securizeze dispozitivele.

Sursa foto: Avira.com

În altă ordine de idei aceasta funcție nu este implicită, poate fi activată separat după instalarea softului, însă ce nu știu multi este faptul că acest miner utilizează excesiv partea hardware a computerelor și le uzează excesiv într-o perioadă destul de scurtă, plus că va îngreuna funcționarea dispozitivelor deoarece le consumă foarte multe resurse non-stop.

Aceste castiguri se salvează într-un portofel virtual, iar dezvoltării opresc undeva la 15-20 % din câștiguri. Totuși cred că această funcție poate fi activată și de utilizatori fără să știe despre ce este vorba și probabil și de utilizatori care nu vor utiliza niciodată criptomonede. Funcția de numește Avira Crypto și minează moneda Ethereum chiar și așa nu vă lăsați păcăliți, eu nu cred că se merită să uzezi echipamentele pentru așa ceva , plus că poate genera și anumite costuri la energie electrică.

Voi ce părere aveți despre această funcție ? Vor adopta această metodă de finanțare și alte companii de software?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x