Avantajele și dezavantajele periuței de dinți electrică

Periajul dentar face parte din rutina zilnică a fiecărei persoane, sau măcar așa ar trebui. Pe piață au apărut foarte multe modele de periuțe electrice, care mai de care, mai sofisticate. Și ele că orice altceva au avantaje și dezavantaje pe care le vom discuta în cele ce urmează.

Periuțele de dinți electrice au mai multe avantaje decât dezavantaje, acestea curăță mult mai bine placa bacteriană, deoarece poate executa mult mai multe mișcări într-un timp foarte scurt. Periuțele electrice de dinți ajută și persoanele cu probleme locomotorii sau pe copiii care încă nu pot manevra corespunzător periuța de dinți manuală. De asemenea aceste periuțe sunt ideale și pentru persoanele care poartă apart dentar. Cu toate astea nu toate persoanele se pot acomoda cu aceste periuțe…unii din cauza mișcărilor, alții din cauza vibrațiilor s.a.m.d.

Ca și dezavantaje sunt prețurile care sunt mult mai ridicate decât al periuțelor manuale…sunt unele care ajung la 1700 lei cum ar fi asta de la Philips. Periuțele electrice necesită încărcarea sau schimbarea bateriilor periodic evident în funcție de capacitatea bateriilor și de timpul de utilizare. Un alt dezavantaj pe care îl văd eu este legat de captele de periaj care trebuie schimbate și de multe ori acestea sunt la fel de scumpe ca și periuța în sine.

Nu știu de ce rezervele sunt la fel de scumpe ca produsul în sine, și la aparatele de ras este la fel. Dacă vrei să îți cumperi lame de rezervă te costă uneori chiar mai mult decât dacă ai cumpăra aparatul nou. Și eu am folosit o perioadă destul de lungă periuțe electrice, însă parcă tot mai mult îmi plac cele manuale, dar nu pot să vă spun un motiv anume. Nu vă gândiți că îmi cumpărăm periuțe electrice de 1700 lei, le preferăm pe cele de la Oral B care aveau prețul până în 150 lei. Acum nu cred că oamenii nu se pot spăla pe dinți dacă periuța nu se conectează prin bluetooth sau mai știu eu ce alte nebunii are…să fim serioși.

Voi ce preferați periuțele de dinți manuale sau electrice? Cât sunteți dispuși să cheltuiți pe astfel de dispozitive?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x