Atenție la vipere

Daca in trecut acești șerpi erau întâlniți în zonele muntoase, acum se regăsesc prin mai toate locurile posibile și imposibile inclusiv aproape de locuințe. Mușcătura lor este periculoasă pentru adulți și poate fi mortală pentru copii. Evident și pentru adulți este mortală mușcătura dacă șarpele injectează o cantitate mare de venin.

Dacă mergeți în drumeții,la iarbă verde, în zone cu vegetație, trebuie să aveți în vedere acești șerpi destul de periculoși deoarece sunt peste tot, mie chiar mi-a făcut pisica cadou un pui de viperă.

De acești șerpi putem să ne ferim prin purtarea unui echipament corespunzător, mai ales în zonele muntoase, sau cu vegetație. În rest nu prea avem cum să ne ferim și nici să îi observăm deoarece sunt foarte bine camuflați. Oricum și viperele se feresc pe cât posibil de contactul cu omul, ele atacă doar când se simt în pericol sau sunt luate prin surprindere.

Evident dacă sunteți mușcat de un astfel de o viperă,sau de orice alt șarpe trebuie să sunați de urgență la 112 și până la sosirea ajutoarelor să încercați să vă hidratați cât mai mult posibil pentru a diminua efectul veninului asupra rinichilor.

Viperele sunt protejate de lege, însă cine mai tine cont de legi când se află în pericol?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x