Atenție la plățile cu cardul

Astăzi am pățit ceva ce nu am mai pățit niciodată până acum de când plătesc cu cardul . Când merg la muncă obișnuiesc să îmi cumpăr cafea de la un Rompetrol care este in drumul meu. Astăzi am incercat să plătesc cu cardul, un card Wallet de la Curve… plătesc cu el de câteva luni și nu am avut nici un fel de problemă.

Astăzi când am încercat să plătesc, a dat terminalul tranzacție eșuată, și am zis să mai încerc odată poate nu am apropiat destul încât să citească cardul …la fel tranzacție eșuată, până la urmă am ales să plătesc cash. Când am ajuns la muncă am văzut notificare de la aplicație că plata a fost ok și sumele sunt blocate și într-adevăr banii au rămas blocați.

Am mers din nou la Rompetrol să văd care e treaba însă acolo în terminalul POS nu au găsit tranzacțiile deci nu au avut ce să facă, în schimb mi-au dat un număr de la suport POS , nici acolo nu au avut un răspuns așa că am sunat la banca. Și nici ei nu știu exact de ce se întâmplă să de-a eroare unele terminale și să blocheze banii, problema la mine nu era că sunt blocați până la urmă erau 12 lei, dar ce se întâmplă cu cei care plătesc sume mai mari și încearcă de mai multe ori plata cu cardul ? …evident rămân cu banii blocați cam 10 zile în cazuri de genul.

Mi se pare total aiurea că atât timp cât tranzacția este respinsă suma să fie blocată in cont. Adică eu dacă aveam de plată 300 de lei și încercam de două ori îmi blocau 600 lei timp de aproape 10 zile. Am mai pățit să am tranzacții respinse însă niciodată nu au rămas sumele blocate în cont. Mai rău este daca pățești așa ceva cu cine mai mari și te lași bazat că ai bani în cont.

Ca și sfat dacă vă dă eroarea terminalul POS, alta decât fonduri insuficiente, nu mai încercați a doua oară, deoarece este posibil să vă blocheze banii și de asemenea verificați aplicațiile bancare pentru mai multe detalii.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x