Aplicația Photo and Picture Resizer

Cu toții la un moment dat căutăm un soft pentru redimensionarea fotografiilor sau a videoclipurilor. Odată cu evoluția camerelor foto ale telefoanelor cred că ați observat și voi că rezoluțiile și dimensiunile fotografiilor sunt tot mai mari. Însă ce facem când vrem să le stocăm pe dispozitive, în cloud sau vrem să le trimitem pe mail sau pe alte platforme și nu putem din cauza dimensiunilor prea mari? Evident căutăm soluții să redimensionăm imaginile și clipurile video astfel ca ele să ocupe cât mai puțin spațiu și de preferat să nu pierdem nici calitatea materialelor.

Până la urmă totul se rezumă la spațiu, cel puțin pentru mine este important, fie că vreau să le stochez în cloud, fie că vreau să uploadez imagini făcute cu telefonul direct pe blog acestea trebuie să ocupe spațiu cât mai puțin. În primul rând vor ocupa mai puțin spațiu pe server dar și backup-urile vor fi de dimensiuni reduse, astfel nu voi fi nevoit periodic să modific planul de stocare. În altă ordine de idei și încărcarea site-urilor este impactată de dimensiunea imaginilor sau a clipurilor.

Pentru WordPress există și anumite plugin-uri pentru redimensionarea imaginilor însă în trecut la alte proiecte am avut ceva probleme în special când renunțam să mai folosesc plugin-urile respective…fie unele imagini nu mai erau vizibile, fie în alte cazuri erau eliminate odată cu plugin-ul. Probabil în ultimii ani s-au mai schimbat lucrurile însă eu prefer să le redimensionez manual.

Pe internet sunt tot felul de aplicații care fac acest lucru, însă nu toate oferă calitate, ba chiar unele sunt doar paravane pentru aplicațiile malițioase. O aplicație de încredere pe care o folosesc eu pentru redimensionarea imaginilor este Photo & Picture Resizer cu aceasta se pot redimensiona, tăia, roti imaginile, de asemenea se pot și comprima. Eu folosesc varianta premium care a costat undeva la 18 lei…pe varianta gratuită sunt adăugate anunțuri și probabil sunt blocate anumite funcții cum ar fi selectarea multiplă.

Au și o aplicație dedicată videoclipurilor care face cam același lucru ca și cea pentru foto. Îmi place cum modifică imaginile în sensul că păstrează calitatea și le reduce considerabil mărimea. De asemenea și aplicația pentru video este foarte ok… aceasta se numește Panda Video Compressor, iar varianta premium costă 20 lei . O altă chestie care îmi place este că aplicația poate redimensiona mai multe imagini în același timp.

Utilizând destul de des această aplicație, pot spune că sunt foarte mulțumit, este cea mai ok pe care am încercat-o pe telefon. Ambele aplicații le găsiți în Google Play sau Apple Store. Pentru ambele aplicații există și planuri tarifare lunare sau anuale, însă este diferență de câțiva lei între ele și licența pe viață.

Voi ce aplicații pentru redimensionarea imaginilor sau a videoclipurilor utilizați ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x