Apa de izvor o alternativă la apa de la robinet

Subiectul legat de apa potabilă de robinet este destul de delicat deoarece unii recomandă consumul acestei ape, alții nu. De asemenea în funcție de zone și de stațiile de tratare a apei, aceasta poate ajunge în casele noastre contaminată cu fel de fel de substanțe, bacterii care ne pot provoca diverse boli.

Eu nu am mai consumat apă de la robinet de mai bine de 20 de ani, din simplul motiv că mă deranja la stomac. Probabil era contaminată cu o bacterie la vremea respectivă, însă ca și alternativă am ales să consum apa de la un izvor care este într-o zonă împădurită cam la 15 minute de mers pe jos de acasă. Acest drum casă izvor este parcurs zilnic de două ori, fie de mine, fie de membrii familiei pentru că am un câine Amstaff pe care este scos la plimbare de două ori pe zi. Și dacă tot mergem luăm cu noi și câte un bidon de 5 litri ca să îl umplem cu apă.

Izvorul era mai departe în pădure, însă a fost captat și adus până la drumul forestier. Acum este mai accesibil oamenilor. Sunt persoane în vârstă care merg dimineața la ora 6 ca să ia apă…mie unul mi-ar fi frică deoarece în zonă unde locuiesc sunt foarte multi urși. De asemenea și în cursul zilei vin o grămadă de oameni ca să ia apă. Sunt unii care vin cu cărucioare pline cu bidoane, însă pentru mine nu este o problemă pentru că oricum fac drumul ăsta zilnic. De obicei când văd că este lume multă nu stau pentru că durează deoarece are debit mic. Vara uneori durează și 25 de minute ca să umplu un bidon de 5 litri…deci vă dați seama cum stă treaba.

Nu îmi fac griji că rămân fără apă, pentru că am aproximativ 10 bidoane pline tot timpul și doar când se golește unul îl umplu, practic le golesc prin rotație. Apa o folosesc pentru băut, la mâncare și la espressorul de cafea însă înainte o filtrez cu căni Britta pentru a elimina eventualele reziduri și substanțe din apă.

Probabil o să vă întrebați cum am curaj să beau apă de la un izvor oarecare din pădure, în schimb nu beau apă de la robinet… știu că pare ciudat, însă doar pare, pentru că apa este testată periodic iar rezultatul este afișat pe o pancartă.

Deci de ce să cumpăr apă îmbuteliată, când există așa ceva direct din natură? Voi consumați apă de la robinet, din comerț sau de izvor?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x