Amenajare acvariu

Zilele astea am tot lipsit de pe blog dar am fost puțin ocupat cu documentarea despre acvarii, pești, echipamente,plante…etc. deoarece vreau să îmi amenajez un acvariu și să îl populez cu câteva viețuitoare.

Nu doar m-am informat am și cumpărat echipamentele necesare iar în weekend mă apuc de treabă să îl amenajez, că să îl pot popula cu pești pe 1 lună. Nu este neapărat un acvariu foarte mare are 54 litri dar este mai mult decât perfect pentru ceea ce vreau eu să fac.

Eu sunt de mic atras de pești dar am ezitat să amenajez un acvariu deoarece nu eram foarte documentat in acest domeniu…nu e de ajuns să îți placă peștii…este mult mai complicat decât pare să amenajezi un acvariu. Unii văd foarte simplist, pui nisip sau pietriș pe fund, câteva plante, apă și adaugi peștii…însă nu e chiar așa este mult mai complex și trebuie ținut cont de foarte multe detalii, apă, bacterii, reglare PH, decor, plante naturale în funcție de speciile de pești, echipamente cum ar fi filtre, încălzitor pentru apă, lumini ambientale.

Tot în același timp trebuie ținut cont de peștii care vor fi și de nevoile lor dar și de plante, deoarece sunt din mai multe categorii iar unele au nevoie de condiții speciale pentru dezvoltare cum ar fi inserție de CO2.

Tot ce vreau sa spun este că pentru inceput acest hobby este foarte costisitor și spun că este costisitor deoarece sunt foarte scumpe acvariile și echipamentele dar și solurile și soluțiile pentru reglarea apei.

Cat de curând o să vin cu câteva poze când va fi acvariul in perioada de ciclare, dar și când va fi populat cu pești cam peste 1 lună.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x