Am testat inteligența artificială ChatGPT

Am reușit și eu să testez inteligența artificială a celor de la OpenAI și anume ChatGPT, am încercat și zilele trecute însă nu era accesibilă, practic nu permitea logarea.

Per ansamblu mi se pare foarte interesant acest proiect, i-am pus câteva întrebări din diferite domenii și a știut să răspundă. De asemenea am văzut că și la redactarea articolelor stă bine însă se vede că sunt create de o inteligență artificială. Sunt convins că acest proiect va fi din ce în ce mai dezvoltat și integrat ușor, ușor în diferite domenii și aplicații.

Are și părțile lui negative deoarece oamenii pot cere sfaturi legate de anumite medicamente, boli…s.a.m.d … totuși softul îi îndrumă pe utilizatorii care cer astfel de informații să consulte medicul. De asemenea și pe partea de învățământ văd o problemă deoarece elevii și studenții vor folosi această aplicație pentru redactarea referatelor. De asemenea am văzut că stă foarte bine și pe partea de matematică și poate rezolva cu ușurință ecuații matematice. Dacă nu le rezolvă direct îți oferă toate indicațiile necesare pentru rezolvare. Deci pe partea asta de învățământ ar putea crea mai probleme acest soft.

Tot în același timp îl văd ca o viitoare amenințare pentru motoarele de căutare și pentru creatorii de conținut…chiar dacă momentan softul este limitat, pe viitor odată cu îmbunătățirile ce vor fi aduse poate deveni periculos. De asemenea poate fi folosit pentru a da curs unor înșelătorii. De asemenea dezvoltatori au afirmat că nu doresc ca acest soft să fie utilizat la scară largă, dar în același timp oricine îl poate testa.

Voi vedeți inteligența artificială o posibilă amenințare atât pentru oameni, cât și pentru domeniile care utilizează tehnologia? Mă gândesc că acest proiect va fi integrat cat de curând în aplicații sau domenii de activitate mai ales că în proiect sunt băgați și cei de la Microsoft.

Proiectul celor de la OpenAI poate fi accesat la adresa chat.openai.com

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x