Am schimbat anvelopele

Chiar dacă în legislație nu este o dată calendaristică anume, în care sa fie specificat că de la data cutare șoferii sunt obligați să circule pe drumurile publice cu anvelope de iarnă…eu în fiecare an aleg să le schimb spre sfârșitul lunii octombrie și am eu motivele mele pentru care fac asta.

Chiar dacă mulți zic ” da ce le schimbi așa devreme?…că se uzează”…eu merg să le schimb mai repede deoarece așa evit aglomerația de la vulcanizări, plus că și vremea a devenit foarte imprevizibilă…nu ști când te trezești și e zăpadă. Oricum mie îmi place să mă programez, nu să stau la cozi cu orele și vulcanizările țin cont de programări când nu e aglomerație și haos… în rest Dumnezeu cu mila.

Așa că în fiecare an în jurul datei de 20 octombrie cam sunt prezent la cea mai apropiată vulcanizare. Acum câțiva ani am zis că le schimb prin noiembrie, la ce să le schimb daca nu e nici frig, nici zăpadă…și m-am trezit într-o dimineață, știu că era chiar pe 1 sau 2 noiembrie și surpriză, afară era zăpadă… m-am dus eu la cea mai apropiată vulcanizare,dar nu vreau să vă zic ce aglomerație era…doar nu eram eu singurul care a zis că nu are rost să le schimbe dacă afară e vreme bună. De atunci am zis că cel mai târziu le schimb în ultima săptămână din octombrie, că na până la sfârșitul lui octombrie cam greu de crezut că va fi zăpadă, deși știu că înainte ningea de Sfântul Dumitru cam în fiecare an… însă clima s-a mai schimbat…acum nici prin Decembrie nu vedem zăpadă.

Ca și anvelope de iarnă le folosesc pe cele de la Hankook , au aderență excelentă în sezonul rece și nici nu s-au uzat decât foarte puțin și asta în 4 ani. Pentru sezonul de vară folosesc anvelope de la Viking care la fel sunt excelente și la fel s-au uzat puțin în 4 ani și de mers, am mers cu mașina. Prefer să cumpăr anvelope mai scumpe deoarece se vede diferența între cele premium și cele noname, până la urmă este în joc siguranța mea și a celor din jur, cel puțin eu așa gândesc. Din punctul meu de vedere anvelopele sunt foarte importante și pot face diferența dintre viață și moarte.

Voi cum procedați cu schimbul de anvelope?…așteptați până se înrăutățește vremea sau le schimbați din timp? De asemenea ce marcă de anvelope folosiți ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x