Am primit coduri pentru resetarea parolei de la Facebook nesolicitate

Timp de o săptămână am fost bombardat cu emailuri de la Facebook cu coduri de resetare a parolei…știți voi la ce mă refer.

Salut, Stefan!

Am primit o cerere de resetare a parolei tale de Facebook.Introdu următorul cod de resetare a parolei: 12345678

Ca alternativă, poți schimba parola în mod direct…mai jos fiind un buton.

La prima vedere este un mesaj care te duce cu gândul că cineva încearcă să îți resteze parola, cu toate că în ziua de astăzi este cam imposibil să se conecteze atât timp cât nu are acces la email, telefon sau aplicația pentru generarea codurilor unice precum Duo sau Google Authenticator. M-am gândit că era ceva automat de la ei pentru că e-mailurile erau trimise uneori pe timpul nopții de asemenea codul era același chiar și după câteva zile, plus de asta codul era format din 8 cifre, deci un cod atipic, cei de la Facebook folosesc coduri unice formate din 6 cifre.

Mi-am mai dat seama că este un mesaj automat și din alt motiv și anume acela că în fiecare zi primeam 3 emailuri de acest gen, nici mai multe, nici mai puține…deci mitul că cineva încerca să resteze parola a căzut din start…mai ales că nu are nici o logică să încerce atât timp cât nu are acces la email ca să vadă codul primit.

Parola nu era schimbată de peste 2 ani de zile, acum chiar dacă îți setezi o parolă nu mai ești nevoit să o introduci când te conectezi pe un dispozitiv nou. De obicei nu țin minte parolele, iar înainte când nu existau atâtea modalități de conectare eram nevoit să o schimb de fiecare dată când mă deconectam sau doream să mă conectez pe un dispozitiv nou…și asta pentru că nu mai știam parola.

Am intrat frumos în setări, am făcut cerere pentru resetarea parolei, am primit codul din 6 cifre care avea cu totul alt format față de cele primite anterior. După schimbarea parolei nu am mai primit emailuri de la ei. Probabil au un sistem care trimite automat astfel de mesaje celor care nu își schimbă mai des parola…sau nu o schimba în decursul a doi ani…dar este doar o presupunere.

De ce este posibil să trimită astfel de mesaje automate?…simplu , din motive de securitate. Când oamenii primesc astfel de mesaje, evident că se panichează și schimbă parola, pentru că se gândesc că cineva încearcă să le acceseze conturile.

Totuși care este adevărata treaba cu aceste emailuri care conțin coduri de restetare a parolei din 8 cifre când tu poți oricum introduce doar 6 cifre? În același timp mă gândesc că aceste mesaje se pot trimite și eroant de către sistem…ce am spus eu este doar o ipoteză, cum că se trimit celor care nu schimbă parola o perioadă lungă.

Vouă vi s-a întâmplat să primiți astfel de mesaje de la rețelele de socializare nesolicitate? La Instagram spre exemplu la o perioadă de timp ești deconectat automat și îți apare un mesaj cum că cineva este posibil să îți fi accesat contul și trebuie să îți schimbi parola… altfel nu te mai poți conecta.

Voi de ce părere sunteți? A luat-o Facebook razna? Care e logica acestor mesaje?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x