Am pornit căldura

Știu că este cam devreme, însă de cam 1 săptămână jumătate am pornit centrala , deoarece se simțea destul de rece când temperatura scădea sub 19 grade. Chiar dacă afară este încă cald se simte că a venit toamna.

Parcă cu fiecare an care trece, sunt nevoit să pornesc căldura tot mai devreme, știu că acum câțiva ani porneam centrala pe la începutul lui octombrie. Acum problema nu este că suntem nevoiți să dăm drumul la căldură mai repede, ci prețurile gazelor care au explodat e problema și un lucru destul de îngrijorător este că nici nu dau semne de plafonare.

Și dacă anul trecut în perioada rece am avut și facturi care au depășit 1000 lei , stau și mă întreb anul ăsta cât vor fi facturile?…probabil mult mai mari ca cele de anul trecut. Totuși sper ca pe viitor să se redreseze piața gazelor naturale și să aibă prețuri acceptabile pentru populație, altfel nu văd situația prea roz.

Nu pot să zic că în anii trecuți aveam facturi prea mici în perioada rece, dar totuși erau undeva până în 700 lei când era chiar foarte frig în perioadele alea cu temperaturi de -15,-20 de grade. Am impresia că gazul va fi un lux cât de curând dacă prețurile vor fi într-o continuă creștere, nu vă imaginați că cu celelalte surse de încălzire este mai ieftin.

Am văzut că e la modă acum cu panouri fotovoltaice, panouri solare doar că nici astea nu ne prea avantajează având în vedere prețurile pe care le au aceste instalații…dar oamenii sunt visători…tot așa s-au încântat și cu mașinile electrice…că e gratis încărcarea și etc…și acum când nu mai e gratis…parcă tot mai bunătatea și mai ieftină e mașina pe benzină sau motorină.

Ce să mai zic, aștept facturile…voi de când dați drumul la centrale ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x