Am fost la Grădina Botanică din Cluj

Că tot este un weekend prelungit de 1 mai, am zis să dau o fugă până la Cluj, nu am mai fost până acum pentru că sincer nu am avut niciodată drum sau intenția de a vizita acest oraș…bine nici acum nu as fi avut drum, dar am zis sa vizitez mai multe obiective din zonă…o să vă povestesc despre ele în articolele următoare pentru că este destul de mult de povestit într-un singur articol.

Despre Cluj nu pot să spun decât că este un oraș frumos, curat, bine organizat… singura problemă pe care am avut-o a fost legată de locurile de parcare. Cel puțin în centrul orașului nu am găsit nici un loc și m-am învârtit de câteva ori. În fine, am parcat până la urmă pe o stradă destul de aproape de centru. Nu am vizitat prea multe că nu prea sunt eu cu muzeele și nimic de ce ține de artă sau istorie.

M-am oprit în Piața Unirii la restaurantul L’ALCHIMISTE unde am mâncat un burger foarte bun, chiar mi-a plăcut. După am plecat spre Grădina botanică, practic ăsta a fost motivul principal pentru care am ales să mă opresc în Cluj. Îmi plac foarte mult locurile cu plante, mai ales cele care au și plante exotice.

Grădina Botanică din Cluj o văd ca pe o oază de liniște, chiar dacă erau mulți oameni nu era gălăgie…unii chiar citeau pe bănci. Este imensă și are foarte multe plante…unele comune pe care le vedem peste tot, altele pe care le vedeam doar dacă vizităm locații exotice în diferite colțuri ale lumii. Fiecare plantă avea o etichetă cu numele speciei…deci este cineva atât de nebun încât să facă asta…vă dați seama câtă răbdare trebuie la așa ceva.

Aici la Grădina Botanică din Cluj am văzut prima dată lalele negre… auzisem că există însă nu am văzut niciodată…la un moment dat începusem să cred că sunt doar povești.

Per total mi-a plăcut foarte mult Gardina Botanica, merită să plătești 15 lei… chiar pot spune că a meritat drumul Brașov-Cluj…nu știu cum să vă zic, când îi treci pragul simiți cum te relaxează tot ceea ce vezi.

Dacă ajungeți în Cluj, nu trebuie să ratați acest obiectiv, probabil vara arata totul și mai impresionant. În rest pentru mine Clujul rămâne un oraș ca oricare altul…sau poate nu chiar ca oricare altul…unul cu trafic foarte bine organizat și multe piste de biciclete, un oraș curat. Cu excepția că se găsesc greu locuri de parcare, mi-a făcut plăcere să vizitez orașul…cu siguranță o să mă mai opresc de fiecare dată când voi fi prin zonă.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x