A început școala

Astăzi a început școala, spre fericire tuturor a început în adevăratul sens al cuvântului, adică elevii sunt fizic în clase nu în online. Însă ce mă uimește pe mine că acest început de an școlar i-a luat prin surprindere pe cei responsabili.

Și stau și mă întreb cum i-a luat prin surprindere un eveniment care are loc în fiecare an, în aceeași perioadă?…cum poți să apari în presă sau pe la tv să spui că de fapt sistemul a fost luat prin surprindere. Pai dacă pe parlamentari îi ia prin surprindere începerea anului școlar atunci ce pretenții mai putem avea în alte situații, evident nici una.

Eu mă bucur că elevii au revenit la școală fizic, însă știu că odată cu începerea anului școlar, va fi din nou haos în trafic, deoarece toți își duc odraslele cu mașina, chiar dacă școala e la 300 de metri de casă și copilul are 14 ani…însă lăsăm astea la o parte nu are sens să intru în detalii.

Am înțeles că noul an școlar vine și cu ceva modificari, mai puține note, mai puține examene, mai multe vacanțe, dar tot nu îmi trece faza că i-a luat prin surprindere, ori trebuia să înceapă școala mai târziu? Și s-a trezit unu și a zis…nu domne’ de luni 5 septembrie începe că așa zic eu…și uite așa i-a dat pe toți peste cap. Altfel nu înțeleg cum de sunt așa bulversați ăștia din învățământ, o fi de la pandemie cine știe.

Nu știu de ce am impresia că se va trece din nou la online, ori vine valul 6, ori o băgă pe aia…”știți că trebuie să facem economie la curent și gaze, că nu sunt bani pentru facturi” și uite așa bieții copii vor învăța de acasă , că doar nu or sta în clase să le înghețe pixurile. Ce nu era căldură în școli, dar să vedeți de acum încolo, nici curent nu va mai fi, că nu sunt bani pentru așa ceva . Sau mai e o variantă, să vină copii cu bani de acasă așa o sumă modică acolo.

Atât școlile din mediul urban cât și cele din mediul rural arată jalnic, să nu credeți că s-a schimbat ceva în ultima vreme și nici nu o să se schimbe atât timp cât parlamentarii au alte priorități și interese, că na sunt oameni ocupați.

Chiar îmi era dor să stau blocat în trafic?… vouă nu ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x