10 zile de concediu neîntrerupt obligatoriu pentru angajați

Știți că este o prevedere în Codul Muncii care permite angajatorului să le impună angajaților să efectueze concediu de odihnă 10 zile consecutive într-o perioadă propusă de el? Evident și angajatul potrivit Codului Muncii are obligația să efectueze 10 zile de concediu neîntrerupt într-un an calendaristic.

Totuși nu în toate companiile se practică treaba asta. Nici la mine la firmă nu s-a practicat până anul acesta, când conducerea a hotărât ca toți angajații să efectueze concediu 10 zile neîntrerupt în perioada 22 iulie – 23 august. Restul zilelor pot fi luate oricând în decursul anului.

Aliniatul (5) din art. 148 Codul Muncii prevede: În cazul în care programarea concediilor se face fracționat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puțin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.

Unele companii își suspendă activitatea timp ce de 2 săptămâni, dar asta se întâmplă în fabrici de obicei, în rest nu prea am auzit ca firmele să își suspende activitatea. La mine la firmă s-a ținut în schimb cont de cei care și-au rezervat concediul înainte să fie anunțată această decizie. Eu spre exemplu mi-am rezervat concediul pentru vară pe 25 Decembrie 2023, iar decizia a fost anunțată pe data de 29 Decembrie… Așadar mi-au permis să efectuez concediul în perioada în care mi-am făcut rezervarea, cu condiția să pot face dovada și cu condiția să efectuez 10 zile neîntrerupt.

Majoritatea angajaților nu au fost prea încântați de această decizie, poate și pentru că în perioada respectivă sunt cele mai mari prețuri. Nici eu nu am înțeles de ce a fost aleasă perioada respectivă și nu una mai prelungită, însă cert este că din punct de vedere legal, angajatorul poate impune astfel de programări de concedii. Totuși decizia a fost luată fără să se consulte cu angajații sau cu reprezentanții angajaților cu privire la acest aspect.

Anul acesta am scăpat, însă anul viitor voi fi obligat să efectuez concediul în perioada impusă. Dacă în lege ar fi fost precizat că angajatorul îl poate obliga pe angajat să efectueze 10 zile de concediu neîntrerupt fără să îi poată impune o perioadă anume în decursul anului, probabil ar fi afectat fabricile sau celelalte companii care își suspendă activitatea timp de 2 săptămâni.

Pe la voi tot așa se procedează?… sau vă puteți lua zilele de concediu când doriți?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x